پاتوق جوانان
سایت علمی ، فرهنگی ، سیاسی ، دفاعی

افسران - توبگواین لحظه چند؟؟؟


ارسال شده در تاریخ : 24 خرداد 1395برچسب:, :: 19:24 :: توسط : محمد مهدی محسنی

افسران - حدیث از امام علی (علیه السلام)


ارسال شده در تاریخ : 24 خرداد 1395برچسب:, :: 19:24 :: توسط : محمد مهدی محسنی

گروه های تروریستی حاضر در شمال استان حمص در حالی که بیش از سه سال از محاصره آن ها می گذرد، طی 3 روز اخیر توانسته اند ارتش سوریه را وادار به عقب نشینی کنند. در این عملیات، یک روستا، یک نیروگاه و 4 پاسگاه ارتش توسط تروریست ها فتح شده است که علاوه بر دادت تلفات جانی از سوی ارتش سوریه و نیروهای دفاع مدنی، باعث تقویت توان تسلیحاتی گروه های مذکور شده است.

 
جبهه ای که نشان می دهد ارتش سوریه بدون جبهه مقاومت فاقد توان دفاع از خود است؛ چرا تروریست ها «الزاره» را اشغال کردند؟ +گزارش تصویری و نقشه اختصاصی
تروریست های این جبهه نبرد، پیشرفته ترین سلاح هایی که در دست دارند تانک هایی است که از ارتش به غنیمت گرفته اند!
 
برای درک بهتر وضعیت میدانی این مناطق، باید پیشینه عملیاتی این منطقه را در نظر گرفت. معارضین سوری بر روی پایگاه مردمی خود در استان حمص حساب ویژه ای باز کرده اند و حتی از حمص به عنوان «پایتخت انقلاب» نام می برند. اما در این شهر فوق استراتژیک، گرایشات مختلف و طائفه های متنوعی (سنی، شیعه، علوی، مسیحی و حتی یهودی) زندگی می کنند و همین عامل باعث شد در سال های 2011 و 2012 تظاهرات های متعددی در موافقت و یا مخالفت با نظام قانونی سوریه در این شهر برگزار شود.
 
جبهه ای که نشان می دهد ارتش سوریه بدون جبهه مقاومت فاقد توان دفاع از خود است؛ چرا تروریست ها «الزاره» را اشغال کردند؟ +گزارش تصویری و نقشه اختصاصی
نقشه استان های کشور سوریه
همان طور که در نقشه مشخص است، استان حمص به نوعی نخ تسبیح تمامیت ارضی کشور سوریه محسوب می شود.
 
 

ارسال شده در تاریخ : 24 خرداد 1395برچسب:, :: 19:21 :: توسط : محمد مهدی محسنی

ر فینال مسابقات جهانی کشتی فرنگی 2016  در شیراز با اقتدار تمام تیم روسیه را با نتیجه  بر  شکست داده و عنوان قهرمانی این دوره از مسابقات را در سومین حرم اهل بیت(ع) به خود اختصاص داد.

در وزن 59 کیلوگرم: سامان عبدولی(2) سرگئوی امیلین(1)

در وزن 66 کیلوگرم: امیدنوروزی(7) زائورکابولویف(2)

در وزن 71 کیلوگرم: افشین بیابانگرد(3) عبوزیدمانتسیگوو(2)

در وزن 75 کیلوگرم: سعیدعبدولی( در این وزن تیم روسیه کشتی گیر نداشت و سعیدعبدولی برنده اعلام شد)

در وزن 80 کیلوگرم: رامین طاهری(6) رمضان آباچاریف(4)

در وزن 85 کیلوگرم: حبیب‌الله اخلاقی(3)سوسروکو کودزوکوف(0)

در وزن: 98 کیلوگرم: قاسم رضایی()کانتمیرماگومدوف()

در وزن 130 کیلوگرم:بشیرباباجان زاده() سرگئی سمینوف()

حاشیه مسابقه:

تشویق مکرر کشتی‌گیران ایرانی توسط تماشاگران خونگرم شیرازی

مقاومت سرسخت سامان عبدولی  در برابر حریف روسی و کسب امتیاز بیشتر

امیدنوروزی نیز در شهر خود با تشویق تماشاگران و فریادهای (نوروزی شیرازی-امید شهر شیراز)  با فن‌های "سالتو" و بارانداز برحریف خود چیره شد به احترام سردار غیب پرور فرمانده سپاه فجر استان فارس و فرمانده قرارگاه مرکزی امام حسین(ع) سپاه که به احترامش ایستاده بود احترام نظامی کرد.

پیکار رامین طاهری با حریف خود یک کشتی نفس‌گیر بود و علی رغم عقب افتادن از رقیب خود موفق شد بازی را به نام خود به پایان برساند.

براساس این گزارش‌، تیم کشتی فرنگی ایران در مسابقات جهانی کشتی فرنگی 2016 شیراز چهار مسابقه را با تیم‌های اکراین، آذربایجان، ترکیه و روسیه برگزار کرد که در پایان تمام این بازی‌ها را با اقتدار تمام و برد شیرین به پایان رساند.


ارسال شده در تاریخ : 24 خرداد 1395برچسب:, :: 19:21 :: توسط : محمد مهدی محسنی

آیت‌الله محمد امامی کاشانی خطیب نماز جمعه تهران امروز در خطبه‌های نماز عبادی سیاسی امروز پایتخت اظهار داشت: از مجلس شورای اسلامی به دلیل تصویب الزام دولت به غرامت معنوی و مادی آمریکا به ایران تشکر می‌کنم.

وی تصریح‌کرد: باید این صدمات معنوی و مالی ایران جبران شود و دولت نیز آنطور که صلاح و مصلحت می‌داند این قانون را اجرا کند.
 
آیت‌الله امامی کاشانی با اشاره به فرمایشات اخیر مقام معظم رهبری مبنی براینکه استکبار، آمریکا و هم‌پیمانانش بحث ایران و اسلام‌ستیزی را دنبال می‌کنند، گفت: آنچه کف روی آب است از بین خواهد رفت و با فرج امام عصر (عج) این همه سر و صدا خاموش خواهد شد.
 
خطیب نماز جمعه تهران با تاکید بر اینکه مسلمانان باید اتحاد و وحدت کلمه داشته باشند گفت: شما ببینید امروز استکبار آمریکا و هم‌پیمانانش در دنیا در یمن، عراق، سوریه، فلسطین و لبنان چه می‌کنند؟ این همه جنایات، کشت و کشتار به راه انداخته‌اند و گروه‌های اراذل و اوباش مثل داعش تولید و حمایت می‌کند.
 
خطیب نماز جمعه تهران با بیان اینکه ملت ایران بیدار و از انسجام لازم برخوردار است، گفت: انسجام در بین ملت ایران به برکت وجود امام عصر (عج) است و طبق ایدئولوژی شیعه در عصر غیبت ولایت فقیه این وظیفه را برعهده داردکه امام راحل نیز با اتکا به همین نقطه ولایت توانست انقلاب را پیروز کند و رهبر انقلاب نیز بر همین پایه و اساس است که سعی کرده ملت ایران در امنیت و انسجام به سر ببرد.
 
وی از امت اسلامی خواست که به دولت‌های وابسته و حاکمان مزدور خود دست رد بزنند و با وحدت کلمه در برابر جنایات داعش و تکفیری‌ها سکوت نکنند چراکه سکوت کردن اشتباه است.
 
آیت‌الله امامی کاشانی ادامه داد: مسلمانان باید در مقابل این جنایت‌ها قیام کنند و حاکمان پلید را عقب بزنند. حاکمانی که با پول خود به تکفیری‌ها سلاح می‌دهند.
 
خطیب نماز جمعه تهران به اهمیت انسجام و وحدت اشاره و خاطرنشان کرد: ملت عزیز ما باید به این امنیت و انسجام موجود اهمیت بدهد مبادا خدایی نکرده در مسئله امنیت، وحدت، امامت، امت، ملت و رهبری رخنه و خللی ایجاد شود.
 
وی در بخش دیگری از سخنان خود به غیبت حضرت مسیح و ادعای برخی از افراد که ما مسیح هستیم پرداخت و گفت: در اسلام هم این مدعیان دروغی درباره حضرت ولیعصر وجود داشته‌اند که فرقه آلوده بهائی جزو این مدعیان دروغ بود.
 
آیت‌الله امامی کاشانی با تاکید براینکه فرقه آلوده بهائی را استعمار و استکبار خلق کرد، گفت: این فرقه در حدی از آلودگی قرار داشت که خالقان آن یعنی استعمار و استکبار حاضر نشدند که محل فرقه را در فلسطین قرار دهند.
 
آیت‌الله امامی کاشانی ادامه داد: استعمار و استکبار برای اینکه مزاحمتی برای جهان اسلام ایجاد کنند عده‌ای به نام صهیونیسم را که اسم یهود را یدک می‌کشند در زیر پوشش تورات در حالی که هیچ ربطی به تورات و یهود ندارند و از نطفه ای کثیف هستند در جهان اسلام کاشت.
 
خطیب نماز جمعه تهران خاطرنشان کرد: پاپ که از رهبران این فرقه بود ابتدا خود را امام غایب معرفی کرد سپس گفت که من پیغمبر هستم و در همین حین زنی در بین مردم به سخنرانی پرداخت و گفت ما آیات قرآن را برداشتیم و از این به بعد دیگر حجاب نیست.
 
وی ادامه داد: کدام کشور و قانون اجازه می‌دهد دشمن در کشور شما زندگی کند.
 
آیت‌الله امامی کاشانی در توضیح اظهارات خود مبنی بر عدم اجازه دادن به دشمن در کشور گفت: در آمریکا یعنی در سال 1993 فرقه داوودیه مدعی بود که عیسی‌بن‌مریم برمی‌گردد و در همین حین جمعی بسیج شدند و به بالای تپه‌ها رفتند و گفتند ما منتظر آمدن مسیح هستیم اما دولت آمریکا که ریاست آن برعهده بوش بود همه آنها را کشت و بعد مدعی شد که خودکشی کردند.
 
خطیب نماز جمعه تهران در خطبه اول به نیمه شعبان و ولادت امام عصر (عج) اشاره و اظهار کرد: فرداشب که شب ولادت امام عصر (عج) است شب قدر است اما مرتبه آن از شب قدری که قرآن در آن نازل شد کمتر است.
 
وی به برخی شبهات مبنی براینکه چگونه می‌توانیم یک انسان هزار سال پیش به دنیا آمده و اکنون نیز زنده باشد، گفت: طبق آزمایشات آزمایشگاه‌های جهان عمر کوتاه و بلند و هر ویژگی‌ دیگر به ژن هایی برمی‌گردد که در سلول‌ها وجود دارد و در این سلول‌ها به صورت رمز نوشته شده است و اگر علم بتواند رمزگشایی کند می‌تواند عمر و وضع سلامتی انسان را در سال‌های مختلف تشخیص دهد.

ارسال شده در تاریخ : 24 خرداد 1395برچسب:, :: 19:21 :: توسط : محمد مهدی محسنی

شهردار تهران در سومین سالگرد جشن «دکتر سلام» گفت: امروز جشن سه سالگی «دکتر سلام» است، یکی از برنامه های بسیار جذاب، خلاق و شاداب جامعه که در حوزه دانشجویی فعال است که تلاش کرده با موضوع طنز و با نگاه امر به معروف و نهی از منکر با روشی درست به موضوعات روز جامعه نگاه کند.

به گزارش شهرنوشت، محمدباقر قالیباف با تبریک ماه پر برکت و فرا رسیدن نیمه شعبان به همه محبان اهل بیت، به همه زحمت کشان این برنامه مردمی تبریک گفت و افزود: طبیعتا طنز یکی از بهترین ابزارهای سازنده است. از همین رو به سهم خودم خوشحالم که برنامه «دکتر سلام» با احساس مسئولیت و تعلقی که در جوانان به کشور و انقلاب و مردم و میهن وجود دارد، توام با صمیمیت و نشاط و صراحت و امید از این ابزار در جامعه استفاده می کند.

قالیباف: برخی با کلیدشان برای کشور قفل درست نکنند


وی با بیان اینکه به عنوان یک شهروند و خدمت گزار خوشحالم که ابزار طنز «دکتر سلام» به خوبی توانسته در اختیار جوانان انقلابی کشور قرار داشته باشد تا به بهترین شکل ممکن استفاده شود، تصریح کرد: طنز در حین اینکه شوخی و نشاط دارد، فرقش با بقیه کارهایی که مورد پسند نیست این است که در دل خود تحلیل، تعلیم و تربیت و تذکر را نیز به همراه دارد.

قالیباف: برخی با کلیدشان برای کشور قفل درست نکنند


قالیباف در ادامه برنامه با تاکید بر اینکه برنامه «دکتر سلام» ایجاب می کند تا برخلاف آنکه مدیران تریبون را به دست می گیرند و جدی صحبت می کنند با لحنی متفاوت با جوانان حاضر در سالن صحبت کنم، ادامه داد: اگر گاف‌های ما مدیران نبود، شما طنز نویسان نیز نان‌تان آجر بود.

شهردار تهران با اشاره به اینکه طنز بسیار اثرگذار است و در جلسات جدی به داد مدیران نیز می رسد و تنور طنز نویسان را نیز داغ می کند، به ذکر خاطره ای در این زمینه پرداخت و گفت: از زمانی که توفیق حضور در 3 دوره شورای شهر تهران را دارم، به یاد دارم در یکی از جلسات جدی شورا یکی از اعضا تذکری داد و گفت که آقای شهردار شب گذشته حادثه ای رخ داده و دو نفر از شهروندان در این حادثه جان خودشان را از دست داده اند. چرا به این موضوع رسیدگی نشده است. در آن لحظه دیدم که من باید پاسخ این عضو شورا را بدهم. من نیز میکروفنم را روشن کردم و پس از ابراز تاسف، گفتم که از قضا گزارشی که من امروز صبح از بهشت زهرا(س) گرفتم غیر از این گزارش بوده است. به طوری که دیروز در شهر تهران 120 نفر کشته شده اند و قاعدتا دیشب عزرائیل با شهردار تهران هماهنگی نداشته است.

قالیباف: برخی با کلیدشان برای کشور قفل درست نکنند


قالیباف در بخش دیگری از سخنان خود، با تبریک هفته جوان و میلاد حضرت علی اکبر(ع)، با اشاره به جلسه روز گذشته اش با جمعی از جوانان شهر تهران گفت: دیروز در جلسه با جوانان شهر تهران، یکی از حضار پرسشی از من مطرح کرد مبنی بر اینکه وقتی به پرواز می روم و در پست مدیریتی ام حضور ندارم، شهر را چه کسی اداره می کند؟. من نیز در پاسخ به این مهمان جوان برنامه گفتم در پرواز همواره تلفن همراهم در هواپیما خاموش است، اما به محض رسیدن به مقصد تماس می گیرند . از دوستان وضعیت شهر را جویا می شوم.

قالیباف در ادامه افزود: در این رابطه باید به خاطره ای اشاره کنم. درست سی سال قبل وقتی همسن و سال خیلی از حاضران جلسه امروز جشن «دکتر سلام» بودم، دقیقا اواخر دهه شصت و اوایل دهه 70 که در جبهه بودم، به یاد دارم آن زمان حجاج وقتی به حج می رفتند بخش عمده ای از مدیران نیز در پست های مختلف با با هزینه دولت و یا هزینه زائران به همراه کاروان ها به حج می رفتند. آن زمان ما هم روحیه جوانی داشتیم و در رده های پایین خدمت می کردیم. گفتند که می خواهند بخشنامه کنند که مدیران دیگر حج نروند و به کارشنان برسند. به یاد دارم آن زمان گفتیم که از قضا این 30 تا 40 روزی که مدیران نیستند کار بهتر پیش می رود. پس به آنها گفتیم و به شما هم می گوییم وقتی من به عنوان شهردار در شهر نیستم، شهر بهتر از زمانی که هستم اداره می شود.


قالیباف: برخی با کلیدشان برای کشور قفل درست نکنند


شهردار تهران خاطر نشان کرد: این مهم نشان می دهد وقتی برخی در خانه نشسته اند، مردم آرام ترند. و اگر برخی با کلیدشان نتوانستند مشکلات کشور را حل کنند، بهتر است قفلی برای کلیدشان نسازند.


ارسال شده در تاریخ : 24 خرداد 1395برچسب:, :: 19:21 :: توسط : محمد مهدی محسنی

هبر انقلاب اسلامی ضمن قدردانی از برگزارکنندگان و دست‌اندرکاران این مسابقات، قرآن را محور «وحدت امت اسلامی» خواندند و افزودند: در شرایطی که سیاست‌های استکبار بر ایجاد اختلاف و درگیری میان مسلمانان است، امت اسلامی باید با تمسک به این نعمت بزرگ الهی در مسیر وحدت و انسجام حرکت کند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای یکی از برکات جلسات قرآنی را انسِ قشرهای مختلف مردم به‌ویژه جوانان با قرآن برشمردند و خاطرنشان کردند: امت اسلامی، امروز بیش از هر زمان دیگر نیازمند تعالیم و مفاهیم و معارف قرآن است زیرا واقعیات زندگی مسلمانان، فاصله‌ی زیادی با قرآن دارد.

ایشان با اشاره به تلاش گسترده‌ی قدرت‌های طاغوتی برای ضربه زدن به اسلام و امت اسلامی، گفتند: آنها می‌دانند که اگر مسلمانان قدرت داشته باشند و صدای آنان رسا و بلند باشد، قادر به ظلم به ملت‌ها نیستند و موضوع فلسطین به‌عنوان غصب یک کشور اسلامی به فراموشی سپرده نخواهد شد.

رهبر انقلاب اسلامی، رمز غلبه بر این توطئه‌ها را تمسک به قرآن و به‌دست آوردن مبانی اصلی قدرت دانستند و افزودند: قدرت واقعی در «ایمان و پایداری» و «کفر به طاغوت» است.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با اظهار تأسف از تمسک برخی کشورهای اسلامی به طاغوت به جای تمسک به خدا، تأکید کردند: کشورهایی که در منطقه، مجری سیاست‌های آمریکا هستند، در واقع به امت اسلامی خیانت و زمینه‌ی نفوذ آمریکا را فراهم می‌کنند.

ایشان، ایمان و پایداری ملت ایران و ایستادگی آنان در مقابل زیاده‌خواهی‌های آمریکا را عامل اصلی اقتدار جمهوری اسلامی ایران دانستند و تأکید کردند: علت هراس قدرت‌ها از ملت ایران و انواع توطئه‌ها بر ضد این ملت، اقتدار بر مبنای اسلام است و دشمن از «اسلام مقتدر» و «اسلام شجاع» می‌ترسد.

رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه مواضع و عملکرد صادقانه‌ی جمهوری اسلامی ایران، عامل اصلی تاثیرگذاری ایران در میان مسلمانان و یکی دیگر از عوامل اقتدار نظام اسلامی است، خاطرنشان کردند: تاکنون نه وعده‌های طواغیت توانسته ملت ایران را فریب دهد و نه تهدیدهای آنها موجب ترس ملت شده است.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای یکی از نیازهای مبرم دنیای اسلام را، فریب نخوردن در قبال وعده‌های قدرت‌ها و نهراسیدن از تهدیدهای آنها دانستند و افزودند: امروز مهم‌ترین وظیفه‌ی همه در امت اسلامی به‌ویژه علما، روشنفکران و تحصیل‌کردگان کشورهای اسلامی، مبارزه برای روشنگری و جهاد تبیینی درباره‌ی حقایق دنیای اسلام است.

ایشان، ظهور گروه‌های تروریستی تکفیری در منطقه و ایجاد جنگ و اختلاف میان مسلمانان به نیابت از دشمنان را نتیجه‌ی گمراهی و فقدان روشنگری برشمردند و گفتند: باید از محافل قرآنی برای روشنگری استفاده کرد و کسانی که از کشورهای مختلف به این محافل می‌آیند، باید ملت‌های خود را ارشاد و آگاه کنند.

رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه کمک و نصرت الهی منوط به حرکت ملت‌های اسلامی است و این حرکت در گرو جهاد تبیینی است، خاطرنشان کردند: تردیدی وجود ندارد که «جبهه‌ی کفر» سرانجام در مقابل «جبهه‌ی اسلامی مبارز و مجاهد» وادار به عقب‌نشینی خواهد شد.

پیش از سخنان رهبر انقلاب اسلامی، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدی نماینده‌ی ولیّ فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه، شعار سی و سومین دوره‌ی مسابقات بین‌المللی قرآن کریم را «یک کتاب، یک امّت» خواند و گفت: در این دوره از مسابقات ۱۳۰ نفر در رشته‌های حفظ و قرائت قرآن از ۷۰ کشور شرکت کردند.

وی با گرامیداشت یاد و خاطره‌ی شهدای فاجعه‌ی منا به‌ویژه شهدای قرآنی، خاطرنشان کرد: حضور قاریان روشندل از کشورهای مختلف برای نخستین بار، تجلیل از خانواده‌های شهدای قرآنی و شهدای مدافع حرم، فراخوان مقالات و پژوهش‌های قرآنی و برپایی نمایشگاه و محافل قرآنی از جمله فعالیت‌های انجام‌گرفته در سی و سومین دوره‌ی مسابقات بین‌المللی قرآن کریم است.


ارسال شده در تاریخ : 24 خرداد 1395برچسب:, :: 19:21 :: توسط : محمد مهدی محسنی

ا وجود اقدامات رسانه‌ای گسترده ایالات متحده مبنی بر تلاش شبانه روزی برای نابودی گروه تروریستی داعش و با گذشت پنج سال از اعلام موجودیت آن، کماکان هیچ اثری از تضعیف نقش آن در معادلات امنیتی غرب آسیا دیده نمی‌شود!

، چرا با وجود اقدامات رسانه‌ای گسترده ایالات متحده مبنی بر تلاش شبانه روزی برای نابودی گروه تروریستی داعش و با گذشت پنج سال از اعلام موجودیت آن، کماکان هیچ اثری از تضعیف نقش آن در معادلات امنیتی غرب آسیا دیده نمی‌شود؟ پاسخ به این سوال را باید در نقشه کاخ سفید برای این منطقه دانست. نشریه "فاریسن افرز" در شماره جدید خود صراحتا تضعیف و کمرنگ شدن نقش داعش در منطقه را موجب قدرت گرفتن دولت بشاراسد و به تبع آن، محور مقاومت دانسته و برهمین اساس، استراتژی ایالات متحده را در مدارا و حفظ داعش در این منطقه دانسته است.

این توافق بین سایکس(Mark Sykes) دیپلمات انگلیسی و پیکو(George Picot) دیپلمات فرانسوی در نه می 1915 تنظیم و توسط وزرای خارجه دو کشور امضا شد و به قرارداد "سایکس- پیکو" معروف است و هنوز مرزهای کشورهای عربی در چارچوب آن قرارداد تعریف می‌شوند. مرزها طوری تعیین شده بودند که کشورها دارای مذاهب و قومیت‌های مختلف باشند تا استخوان لای زخم برای روز مبادا حفظ شود. یک فرمانده داعش، در یک ویدیو پایان توافق سایکس- پیکو را اعلام کرد و رهبر داعش ابوبکر بغدادی، در جولای 2014 در یک سخنرانی در مسجد جامع‌النور موصل اعلام کرد که "این پیروزی خجسته تا آخرین میخ بر تابوت توطئه سایکس- پیکو؛ متوقف نخواهد شد." و در یک حرکت نمادین با بلدوزر، داعش مرز سوریه – عراق را، از بین برد. در این توافق، سوریه، لبنان و سیلیسیای ترکیه در کنترل فرانسه و فلسطین، اردن، مناطق اطراف خلیج فارس و بغداد به بریتانیا واگذار شد.

در این توافق آمده بود انگلیس و فرانسه به طور موثری این مناطق را کنترل خواهند کرد. این کنترل از طریق حکومت‌ها و مدیریت های سیاسی این کشورها که عرب خواهند بود، تحقق خواهد یافت. شمال سوریه و بین‌النهرین منطقه نفوذ فرانسه و عربستان و دره اردن منطقه نفوذ بریتانیا خواهند بود. بیت‌المقدس با مدیریت بین‌المللی اداره خواهد شد.

اصلاحات عمیق سیاسی که احتمالا می‌تواند عراق و سوریه را به کشورهایی با ثبات تبدیل کند، هنوز در هیچ کشوری آغاز نشده است. العبادی تلاش کرد تا آرام آرام چند قدم بردارد ولی ناکام ماند. "بشاراسد" حتی تلاش هم نکرد و صرفا بر نیاز کشورش به برگزاری یک انتخابات پافشاری کرد. پیشرفت در مبارزه علیه داعش نیز ممکن است تنها باعث سرکوب‌های بیشتر از سوی دولت‌های عراق و سوریه شود و مشوقی برای کسانی باشند که تنها راه حل در تولید مرزهای جدید می‌دانند.

جفری گلدبرگ، نویسنده و خبرنگار مجله اتلانتیک و خالق کتاب "زندانیان: داستان دوستی و ترور" در مقاله‌ای با عنوان نقشه جدید خاورمیانه به طور گویایی به راهبرد آمریکا در قبال کشورهای منطقه اشاره می‌کند: زمانی که ما برای روی آماده سازی نقشه همراه مقاله کار می‌کردیم، توهم و اغراق را کنار گذاشتیم. با این حال وقتی که امروز به آن می‌نگریم اصلا خیالی به نظر نمی‌رسد. ما تقسیم سودان به دو کشور را پیش بینی کرده بودیم. (اگرچه آنچه را که امروز سودان جنوبی می‌نامند، "سودان جدید" نام نهادیم.) ما "حزب اللهستان" را در بخشی از لبنان ایجاد کردیم که عملا امروز وجود دارد. شمال حزب اللهستان در کنار سواحل مدیترانه در سوریه "جمهوری علوی" قرار دارد.

این یکی از نتایج نیمه قابل قبول کوتاه مدت جنگ سوریه به رهبری بشاراسد است. همچنین در نقشه ما، سوریه مناطقی را به "دروزستان" واگذار می‌کند که در مناطق نزدیک به مرزهای "اردن کبیر" قراردارد. البته عراق هم به کشور تقسیم شده است و کشور کردستان کنترل مناطق کردنشین ترکیه را هم به دست گرفته است. یکی از الحاقات نیمه هوشمندانه به این نقشه- منطقه خودمختار بدون‌ها- است؛ چیزی که می‌توانست پیش از کودتای نظامی اخیر مصر و نقشه ارتش مصر برای حفظ صحرای سینا از قبایل جهادی در شبه جزیره سینا در آن منطقه تکمیل شود. من در آن مقاله منتقد بسیار جدی غرور امپریالیستی بودم که محرک تقسیم‌بندی سایکس- پیکو خاورمیانه توسط بریتانیایی و فرانسوی‌ها بود. اما با این حال به نظرم چینش سایکس- پیکو سهوا مترقی بود. سازندگان خاورمیانه جدید مردمی از اقوام مختلف و اعتقادات متنوع ( ویا جریان‌ها مختلف ازیک مذهب9 را در کشورهایی که قرار بود مدرن، چند فرهنگی و چند فرقه‌ای باشند قرار دارند.

کتمان حقیقت است که بگوییم خاورمیانه جایی نیست که چنین آزمایش‌هایی در آن موفق نشان داده است. فکر نمی‌کنم ارزش داشته باشد که سرمایه‌های امریکا و از آن مهمتر حیات امریکایی‌ها را برای اینکه عراق را یک کشور واحد نگه داریم به خطر بیاندازیم. البته مهم است که در طرح‌هایی که از ایجاد پایگاه‌های دائمی جهادی‌ها ممانعت می‌کند سرمایه گذاری کنیم و ایالات متحده باید در این مورد هوشیار باشد، هوشیارتر از چیزی که تا به حال بوده است. اما این که عراق باید کشور واحدی باقی بماند عاقلانه به نظر نمی‌رسد.

داعش؛ شاه کلید کاخ سفید در طرح خاورمیانه جدید

نشریه آمریکایی آتلانتیک در نوشته‌ای با عنوان "بعد از عراق" گوشه‌ای از اهداف آمریکا در تجزیه کشورهای منطقه را آشکار کرد. در نقشه‌ای که این نشریه به این مناسبت منتشر کرده است بخش غربی ایران به همراه بخش شرقی ترکیه و شمال شرقی سوریه تجزیه و تحت نام کشور کردستان نشان داده شده است.
بلوچستان نیز یک کشور مستقل شناخته شده و خوزستان و اهواز هم از ایران جدا و مستقل خواهند شد. در بخش‌هایی از نوشته جفری گولدبرگ مفسر سیاسی این نشریه خبری و سیاسی آمده است: کردها در عراق سالهاست که تحت ستم بوده‌اند. اما آنها به خاطر آرزوهایشان روزی به استقلال خواهند رسید. شاید هنگام جدایی کردستان از عراق خونهای بسیاری ریخته شود اما آنها در نهایت به اهدافشان خواهند رسید! اگر الان هم این امر تحقق نیابد روزی کشور کردستان محقق خواهد شد و آن روز گریزناپذیر است. به نظر می‌رسد که پروژه بعدی سیاست آمریکا تحریک کردها برای جدائی باشد. تجربه ثابت کرده است که آمریکا نمی‌تواند به طور مستقیم در ایران یا ترکیه مداخله کند به همین دلیل این کار را با واسطه انجام می‌دهد. پیش از این، واسطه آ‌مریکا در این زمینه صدام حسین بود و هم اکنون به نظر می رسد کردها از سوی آمریکا برای این کار درنظر گرفته شده‌اند.

تحلیل؛ یک اصل ثابتی در تاریخ بشر وجود دارد که جنگ‌ها وسیله تقسیم مجدد سرزمین‌ها بوده است. در همین یکصد سال اخیر؛ جنگ جهانی اول، هم در اروپا و هم در منطقه ما (توافق سایکس- پیکو) مرزهای جدیدی ایجاد کرد. جنگ جهانی دوم، در اروپا تغییرات جدیدی به وجود‌ آورد و در منطقه ما اسرائیل را خلق کرد و پاکستان را از هند جدا کرد که اسرائیل با تداوم جنگ‌ها، مرتبا مرزها را تغییر داد و پاکستان دوشقه شد. پس از فروپاشی شوروی، جنگ بالکان مرزهای جدیدی را ترسیم کرد که از یوگسلاوی، پنج کشور و جمعا هفت کشور جدید متولد شد. حالا، نوبت غرب آسیا است. این جنگ شروع شده است.
توطئه‌ها بسیار شناخته شده هستند و تقریبا مشابه به هم. هوشیاری ما برای جلوگیری از این توطئه‌ها، درایت، استراتژی و تاکتیک‌های جدیدی می‌طلبد.


ارسال شده در تاریخ : 24 خرداد 1395برچسب:, :: 19:21 :: توسط : محمد مهدی محسنی

ظریف و جان کری

اریک لاربر مشاور بنیاد دفاع از دموکراسی در گزارشی پیرامون نقش تحریم در سیاست خارجی آمریکا و اروپا، میزان کارایی و محدودیت های آن را مورد بررسی قرار داده است. در بخش هایی از این گزارش که فارن پالیسی منتشر کرده ادعاهایی پیرامون ایران داشته است. بخش هایی از این گزارش در ادامه می آید.

فاریت پالیسی: تحریم نه بر تولید داخلی بلکه بر سرمایه‌گذاری خارجی تاثیر می‌گذارد و کشورهای هدف از استفاده از سرمایه‌های خارجی برای بهبود وضع اقتصادی خود ناتوان خواهند شد. اما تحریم‌ها نواقص و کمبودهای خودش را نیز دارد

تحریم ها در مواجهه با ایران و روسیه یکی از ابزارهای مهم دیپلماسی بوده اند. از طرفی هر یک از ابزارهای دیپلماسی هزینه و فایده خود را دارا هستند. اما اکنون سوال ما این نیست که آیا سیاست تحریم شکست خورده است یا خیر. سوال این است که تحریم به عنوان قطعه ای از پازل فشار بر دیگران نقش خود را به خوبی ایفا کرده است و بهترین گزینه ممکن بوده یا خیر. نظر من که با نظر وزارت خزانه داری نیز تطابق دارد این است که این ابزار اقتصادی می تواند و باید کارآمد تر شود. برخی با آوردن مثال روسیه گفته اند که تحریم ها نتوانست روسیه را به ریلی که ما می خواهیم بازگرداند و کریمه را به اوکراین پس دهد. استدلال غلطی که ناشی از فهم نادرست دلیل این تحریم ها بوده است.

 اروپا و آمریکا از وضع تحریم علیه روسیه اهداف مختلفی داشتند که می توان به جلوگیری از نفوذ روسیه به مناطق دیگر شرق اروپا و آوردن این کشور بر سر میز مذاکره اشاره کرد.

همان طور که یکی از مقامات وزارت خارجه در نشستی خصوصی تایید کرد، روسیه برنامه ای گسترده برای افزایش تحرکات نظامی در مناطق بیش تری از شرق اروپا داشت و قصد داشت علاوه بر کریمه، شهرهای کلیدی دیگری از اوکراین را نیز اشغال کند. گرچه نمی توان ادعا کرد که تحریم ها به همه اهدافی که برای آن وضع شده اند، رسیده اند اما بی انصافی است اگر بگوییم تحریم ها به طور کامل شکست خورده اند.

مورد ایران اما پیچیده تر است. برخی تحلیلگران به درستی اشاره کرده اند که تحریم ها به تنهایی باعث وضعیت اقتصادی بد ایران نشده اند. 

تحریم ها زمانی به حداکثر کارایی خود می رسند که دیگر مشقت های اقتصادی به همراه ابزارهای قدرت به کمک آن بیایند. برای مثال تحریم های مالی زمانی ایران را پای میز مذاکره آورد که با دیپلماسی، تهدید به جنگ و کمپین منع اشاعه و نیز حملات سایبری همراه شد.
 
برخی ادعا کرده اند که تحریم های آمریکا بر اقتصاد داخلی کشورهای دیگر تاثیر چندانی نمی گذارد. آن ها از داده های یک مرکز مطالعاتی استفاده کرده اند که گفته است تحریم های آمریکا پس از 11 سپتامبر تاثیر چندانی بر تولید ناخالص داخلی کشورهای مورد تحریم نگذاشته است و از این رو نمی توان از تحریم به عنوان ابزاری قوی نام برد. در جواب این استدلال باید گفت که تحریم نه بر تولید داخلی بلکه بر سرمایه گذاری خارجی تاثیر می گذارد و کشورهای هدف از استفاده از سرمایه های خارجی برای بهبود وضع اقتصادی خود ناتوان خواهند شد.
اما تحریم ها نواقص و کمبودهای خودش را نیز دارد که می توان در ادامه به برخی از آن ها اشاره کرد.

تحریم های مالی بر کشورهایی تاثیر بیش تر می گذارد که بیش تر از سیستم مالی جهان استفاده کنند. مثلا در مورد ایران که تا سال 2010 از سیستم مالی جهان استفاده زیادی داشت، تحریم های مالی تاثیر بیش تری خواهد داشت تا کره شمالی که فعالیت کم تری در این سیستم دارد.
 
تحریم های مالی می تواند کشورهای تحریم کننده را نیز مورد هدف قرار دهد. اگر حجم تجارت دو کشور زیاد باشد، در مواردی مانند تحریم روسیه اتحادیه اروپا به دلیل تجارتی که با این کشور داشت، در اثر تحریم ها فشار زیادی را متحمل شد.
 
همکاری نکردن برخی کشورهای تحریم های دیگران را کم اثر می کند. برای مثال در مورد کره شمالی چین در مورد تحریم این کشور با آمریکا و اتحادیه اروپا همکاری نمی کند. بنابراین تحریم های بدون همکاری این کشورهای نمی تواند تاثیر زیاد خود را بگذارد.
 
اگر بازار کشور مورد تحریم جذاب نبا شد تحریم می تواند پیروز شود.برای مثال در مورد ایران، به دلیل این که حجم سودی که شرکای خارجی از بازار ایران می بردند بسیار کم تر از تجارتشان با آمریکا بود، وقتی در برابر دوراهی آمریکا و ایران قرار می گرفتند، آمریکا را به این کشور ترجیح می دادند. در مقابل، تجارت سازمان یافته چین باعث می شود اگر آمریکا روزی بخواهد این کشور را تحریم کند، بسیاری از کمپانی ها چین را ترجیح خواهند داد.
 
تحریم ها باید در ازای تغییر رفتار، واقعا برداشته شوند. در مورد ایران می توان به این گزینه اشاره کرد. بانک های بزرگ به خاطر تحریم های غیر هسته ای تمایلی به تجارت با این کشور ندارند و این عدم تغییر اقتصادی روشن برای ایران می تواند توافق هسته ای با این کشور را به خطر بیاندازد چرا که کشور تحریم شده باید تغییر رفتار طرف مقابل در ازای تغییر رفتار خود را ببیند.

ارسال شده در تاریخ : 24 خرداد 1395برچسب:, :: 19:21 :: توسط : محمد مهدی محسنی

فرهنگی‌ترین بخش نمایشگاه کتاب کجاست؟ +تصاویر
نمای کلی از سالن یاس در نمایشگاه کتاب 95 / عکس از عبدالمجید قوامی
 
سالن یاس یکی از بهترین ایده هایی است که نمایشگاه کتاب را به اصل واقعی خودش نزدیکتر می کند. اول «نمایشگاه» بودن به جای «فروشگاه» و دوم آشنایی با حاصل یکساله نشر کشور. امسال  این بخش نمایشگاه بعد از غیبت یکساله دوباره به بیست و نهمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران بازگشته است. متولی برگزاری این سالن مجمع ناشران انقلاب اسلامی است و علاوه بر نمایش کتاب های تازه نشر یکسال اخیردر دسته بندی های مشخص، خدمات مشاوره برای بازدید کنندگان و نشست های تخصصی هم با حضور چهره های مختلف برگزاری می کند. 

ارسال شده در تاریخ : 24 خرداد 1395برچسب:, :: 19:21 :: توسط : محمد مهدی محسنی

وقتی عدد تورم کم می شود اما سفره خانوارها کوچک‌تر می شود/ تورم روی کاغذ مهم تر است یا در زندگی واقعی مردم؟!

مینا ۶۰ ساله است. می‌گوید: بازنشسته شرکت وابسته به آب و فاضلاب است و ۳ فرزند دارد که یکی از آنها دختری دم بخت است و ۲ فرزند دیگرش را به هر ترتیبی سر و سامان  داده و حالا یک نوه پسری و یک نوه دختر دارد. می‌گوید: شوهرش را بعد از به دنیا آمدن دختر سومش که حالا ۲۵ ساله است از داده و از آنجایی که شوهرش راننده آژانس بوده و در تصادف کشته شده و نه هیچ هم به او تعلق نگرفته از ۲۵ سال پیش تا امروز سرپرست خانواده‌اش محسوب می شود و فرزندانش را به سرانجام رسانده و حالا تنها نگران دختر آخرش است که در رشته کارشناسی ارشد مدیریت دولتی درس می خواند.

 می‌گوید: حقوق بازنشستگی‌اش یک میلیون تومان است اما خرج زندگی بسیار سرسام آور و آزار دهنده. می‌گوید نوه هایش از او به عنوان مادربزرگ انتظار دارند و او نمی‌تواند انتظاراتشان را برآورده کند. می‌گوید: دخترش خواستگار دارد اما همه چیز آنقدر گران است که قادر به تهیه جهیزیه نیست. می‌گوید: و به گلایه‌هایش ادامه می‌دهد.
 
غلام رضای ۶۵ ساله نیز مانند مینا از گرانی‌هایی که به قول خودش تمامی ندارد گلایه دارد. او که دو فرزند دانشگاه آزادی دارد و بازنشسته بانک است به «فردا» می‌گوید: با این که نزدیک به ۲.۵ میلیون در ماه حقوق بازنشستگی‌ام است و بعد از ظهرها هم با ماشینم مسافر کشی می کنم باز هم دخل و خرج خانواده جور نمی شود. می گوید: هزینه‌های مشق و کتاب فرزندانم هم روز به روز  گران‌تر می شود. می‌گوید: هر روز که برای خرید روزانه می‌روم با شگفتی جدیدی رو به رو می شوم.یک روزماست گران شده،‌ روز دیگر شیر، یک روز نان گران شده روز دیگر گوشت و این چرخه بی پایان ادامه دارد. می‌گوید: تورم نغییر نکرده است و ما که هر روز با خرج و برج خانه سرو کار داریم و افزایش حقوق محسوس هم نداریم، این مساله را بیشتر احساس می کنیم.

اما و اگرهای نرخ تورم در ایران

به این ترتیب است که هر چند دولتی‌ها مدعی پایین امدن نرخ تورم هستند و آمار و ارقام رسمی نیز پشتیبان آنها است‌، اما مردم کوچه و بازار توقف و کاهش رشد تورم را احساس نمی کنند چرا که تغییری در روند رو به رشد قیمت کالاهای اساسی به وجود نیامده است. هر چند کاهش عدد تورم به معنای ارزانی نیست اما متوقف شدن رشد قیمت ها بالاخره باید تاثیر خود را در سبد خانوار نشان بدهد، اما این اتفاق تا به امروز رخ نداده است. تورم حال حاضر به گواه اعلام رسمی مرکز آمار و دیگر نهاد‌های معتبر چیزی در حدود ۱۱درصد است و این یعنی تورم ۴۰ درصدی در ماه‌های اول دولت روحانی به تک رقمی شدن نزدیک شده است. این اتفاق در حالی رخ داده که سال گذشته عدد تورم ۱۲ درصد بوده است. دلایل بالا بودن نرخ تورم در سال‌های گذشته اما متفاوت است. از تحریم‌ها گرفته تا سوء مدیریت‌ها و انجام کار‌های غیرکارشناسی و هیجانی در حوزه اقتصادی،‌ همه و همه باعث شد تا حال بد اقتصاد ایران بدتر و بدتر شود.

البته هر چند گلایه‌های مردم آمار تورمی را تایید نمی کند اما در صورت پذیرفتن این امار هم  نباید گمان کرد که در حال حاضر،‌ وضعیت ایران از نظر تورم وضعیت خوبی است. بر اساس آخرین گزارشی که صندوق بین المللی پول منتشر کرده است ایران با تورم ۰۱/۱۲ درصدی در سال ۲۰۱۵ دهمین تورم بالا را در بین کشورهای جهان داشته است. در این گزارش آمده است نرخ تورم ایران در این سال حتی بیشتر از کشورهای جنگ‌زده‌ای مثل عراق و لیبی بوده است. نرخ تورم عراق در سال ۲۰۱۵ بالغ بر ۳/۱ درصد و لیبی ۸ درصد برآورد شده است. برخی کشورهای دیگر که تورم کمتری نسبت به ایران در این سال داشته اند عبارتند از مصر، اتیوپی، زامبیا، اریتره، و ترکیه.

کشورهایی که مانند لیبی و مصر درگیری‌های بسیاری را در چند سال اخیر پشت سر گذاشته‌اند اما تورمی کمتر از ایران دارند.

عدد واقعی نرخ تورم چقدر است؟

در این میان بسیاری از کارشناسان اقتصادی هم راستا با نظر مردم ، معتقدند که نرخ تورم بیشتر از نرخ اعلام شده توسط مراکز آماری است. به عنوان مثال به تازگی یک فعال اقتصادی و عضو هیات نمایندگان اتاق تهران گفته که نرخ تورم واقعی در ایران ۱۸ تا ۲۰ درصد است.

اسدا... عسگراولادی تاکید کرده:‌ مردم کاهش تورم را حس نمی‌کنند و کالاها را از بازار گران می‌خرند. او با تشریح عملکرد دولت روحانی در تامین معیشت مردم اظهار کرده: اگرچه بهبود معیشت یکی از شعارهای اساسی رئیس‌جمهور در دوران انتخاباتی ریاست‌ جمهوری بود، اما اکنون دولت یازدهم در کاهش تورم واقعی می‌لنگد. در واقع، رئیس جمهور و تیم اقتصادی در سال اول روی کار آمدن‌شان، با مردم صادقانه حرف زدند و مردم نیز از آنها حمایت کردند. 

این فعال با سابقه اقتصادی افزوده: در سال دوم فعالیت کابینه یازدهم، به دلیل اینکه دولت نتوانست به صورت واقعی، تورم را پایین بیاورد، به زور تورم را پایین نگه داشت و اعلام کرد که تورم تک رقمی شده در حالی که این اتفاق رخ نداده بود و اینجا بود که کار لنگید. مردم به طور محسوس کاهش تورم را حس نمی‌کنند، چراکه سال ۹۲ نان را می‌خریدند ۵۰۰‌تومان، ولی اگرچه رئیس‌جمهور نرخ تورم را ۹ درصد اعلام کرد اما مردم نان را ۲۰۰۰ تومان می‌خرند. پس دولت آمار بی‌خود می‌دهد.
 
عسگراولادی تصریح کرده: اعلام آمار تورم تک رقمی حاکی از این نیست که تورم کاهش یافته است، چراکه این فاکتور اقتصادی، پایه و اساس علمی دارد؛ بنابراین وقتی تورم اقلامی که سهم مهمی در سبد تورمی دارند، به صورت مصنوعی پایین نگاه داشته می‌شود و دولت برخی قیمت‌ها مثل خودرو و مسکن را ثابت نگه داشته و قیمت‌ها، ترقی نمی‌کنند، روی تورم اثر می‌گذارد، در حالی که نوسان قیمت در سایر کالاهای مصرفی وجود دارد؛ پس تورم واقعی، بالای ۱۸ درصد یا شاید حتی ۲۰ درصد هم باشد، چراکه قیمت همه کالاها بالا رفته است.

در هر حال عدد نرخ تورم تنها یک عدد روی کاغذ است و بالا و پایین رفتن آن در حالی اهمیت دارد که تاثیر آن در معیشت مردم مشخص شود. این تورم اگر روی کاغذ به ۱ درصد هم برسد اما سفره خانوارها هر روز کوچک و کوچکتر شود در واقع تاثیری به حال مردم ندارد و افکار عمومی به دنبال شنیدن خبر آسان‌تر شدن زندگی هاست و ای کاش دولتمردان به این مساله توجه ویژه‌ای داشتند.



اردوغان

حزب عدالت و توسعه با وجود تمام قوانین پیش بینی شده در اساس‌نامه حزب مانند ممانعت از حضور بیش از سه دوره‌ای اعضا در پارلمان، به بن بست رسیده است. این امر ریشه در دو مسئله دارد؛ یکی وابستگی سیاسی و دوم اقتصاد سیاسی در پشت پرده حزب. زمانی که یک بازی سیاسی کثیف شروع شد، بهتر است نفرات کمتری به آن مبتلا شوند تا آن زمان که همه بازیگران موجود در آن غرق شوند و نوبت به بازیگران تازه برسد. حزب عدالت و توسعه ترکیه اکنون به این مرحله رسیده است. در این مرحله اصطکاکی میان لابی اردوغان در داخل حزب ایجاد شده و طبیعتا با فقدان شخص اردوغان نتیجه ای جز فروپاشی حزب نخواهد داشت


ارسال شده در تاریخ : 24 خرداد 1395برچسب:, :: 19:21 :: توسط : محمد مهدی محسنی

افسران - نه ، ولی تمام شد ...

 


ارسال شده در تاریخ : 6 خرداد 1395برچسب:, :: 19:32 :: توسط : محمد مهدی محسنی

افسران - خطر سقوط آل سعود بر سر حجاج

فرهنگ نیوز: سعودی ها برای گرفتن انتقام از ایران و رقابت ناجوانمردانه با کشورمان، سنگ های بزرگی را بر سر راه داوطلبان حج ایرانی قرار داده، به نحوی که احتمال تعطیلی یا توقف حج تمتع سال 1395 نیز می رود. این کشور در سال گذشته به خاطر سومدیریت و بی تدبیری اش، هزاران نفر از حجاج را به کام مرگ کشاند و فاجعه منا را رقم زده بود.


ارسال شده در تاریخ : 6 خرداد 1395برچسب:, :: 19:32 :: توسط : محمد مهدی محسنی

رزمایش بیت المقدس ۲۸ با پرتاب موشک های فجر ۵ و نازعات در کویر مرنجاب آران و بیدگل برگزار شد.

رزمایش بیت‌المقدس ۲۸ با پرتاب موشک‌های فجر ۵ و نازعات آغاز شد+تصاویر

ارسال شده در تاریخ : 6 خرداد 1395برچسب:, :: 19:32 :: توسط : محمد مهدی محسنی
آخرین مطالب
نويسندگان
پيوندها

آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 801
بازدید دیروز : 215
بازدید هفته : 801
بازدید ماه : 12755
بازدید کل : 315952
تعداد مطالب : 2393
تعداد نظرات : 191
تعداد آنلاین : 1


استخاره آنلاین با قرآن کریم


فال حافظ

href=

كد موسيقي براي وبلاگ

دوست قرآنی